Vår lägenhet i centrala Marbella

Mitt i centrala Marbella, alldeles i utkanten till den gamla stadskärnan ”Casco Antigua” med sina charmiga gränder, uteserveringar och vackra gamla hus, ligger vår lilla pärla, en tvårummare på 48 välplanerade kvadratmetrar. Från den rymliga balkongen ser man Medelhavets blåa rand, och de mest magnifika solnedgångar. Den milsvida strandpromenaden med solvarm sand, palmer, och svalkande bad, ligger på bekvämt gångavstånd (ca 8-10 minuter). Närmaste granne är ”saluhallen”, där lokala fiskare, bönder och fruktodlare säljer pinfärsk fisk, frukt och grönt, kött, ostar osv. När kvällen nalkas och hungern gör sig påmind, finns charmiga tapasbarer, men även lite ”finare” restauranger på armlängds avstånd. Härifrån kan du också på några timmar med lokalbuss ta dig till flera av Andalusiens mest berömda platser (Rhonda, Cesare, etc).

Om du tycker detta låter som just din typ av semester, tveka inte utan tag kontakt med oss för att boka en upplevelse av det genuina Marbella.

Marbella Spanien

Den klassiska semesterorten Marbella, belägen i regionen Andalusien, är en modern spansk stad med en vacker gammal stadskärna. Gamla stan (Casco Antiguo) grundades under romartiden och kallades ursprungligen för Salduba (saltstaden).

Marbella ligger vid kusten och här finns ett flertal stränder som binds samman av en mysig strandpromenad. Utmed promenaden ligger restauranger, tapasbarer och caféer. Det är också utmed strandpromenaden som de flesta hotell och lägenheter ligger.

I gamla stan kan man flanera runt bland trånga gränder och mysiga små torg. Det är aldrig långt till ett café eller en mysig liten tapasrestaurang här. Små butiker som säljer allt från inredning och smycken till kläder och skor ligger sida vid sida. Skillnaden mellan gamla stan och övriga Marbella är rätt slående. Den gamla stadskärnan består av låg bebyggelse och trånga gränder, medan den nya delen består av höga hus och breda gator.

Utanför den gamla stadsdelen hittar man det mer nybyggda Marbella. Det är här vardagslivet märks allra mest. Köttaffären ligger vägg-i-vägg med bageriet som ligger granne med dagis. Och helt plötsligt öppnar någon dörren till sin lägenhet och man får några sekunders inblick i en vanliga Marbellainvånares vardag.

Att komma till Marbella och lägenheten

Enklast så flyger man till Malaga från Göteborg, Stockholm och Malmö. Det finns direktflyg och ombesörjs av bl.a. SAS, Norwegian Air och Ryanair. Använd gärna appen Scyscanner så får du koll på resorna.
Väl framme kan du enkelt ta bussen som går utifrån terminalen som tar er till Marbella. Priset är ca 6 Euro och köps direkt på bussen. Ha kontanter, busschauffören tar inte kort. Bussen tar ca 45 minuter från flygplatsen i Malaga till Marbella.
För att hitta senaste busstidtabell mellan Malaga och Marbella se gällande tidtabell nedan. Här hittar du också tider till andra platser som är väl värda besök.

AVANZA Tidtabell

  Om ni behöver transport under den tiden som ordinarie bussar inte går så kan ni boka transport med Shuttle Direct.

https://www.shuttledirect.com/en/?cal=1

      Bilder av vår lägenhet

Lägenheten Las Gaviotas
läge i Marbella

               

                 Hyrespris

Priset gäller exklusive tvätt och städning vid hyrestidens slut.
Preliminärbokning kan göras som kvarstår 48 timmar.
Du kan välja vilken startdatum du vill men minsta bokningstid är 7 dagar.

När bokningen övergår till permanent bokning erhåller ni ett kontrakt som Ni behöver signera med BankID för att gälla.

Leave a Reply

1 Comment on "Vår lägenhet i centrala Marbella"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Christer Andersson
Guest

Vi har haft en fantastisk vistelse i Marbella och i er lägenhet som ligger mitt i stan med nära till allt, affärer, restauranger, den fantastiska stranden och mycket annat.